Експертиза

Репей – активна съставка, известна със свойте успокояващи свойства

Серията Сафорел съдържа екстракт от репей, който успокоява и омекотява раздразнената кожа, независимо дали е в интимните зони или по останалата част от тялото.

Репейят, известен също като Arctium lappa, е голямо тревисто растение от семейство Сложноцветни (Asteraceae или Compositae). Отдавна е познат със свойте успокояващи и омекотяващи свойства. Френската агенция по лекарствата официално признава репея като  “омекотяващо и противосърбежно средство, допълващо лечението при дерматологични заболявания”, подходящо за локално приложение. Днес се използва широко във фитотерапията  заради своето омекотяващо, успокояващо и почистващо действие. 

 

Гарантирана мекота и деликатност всеки ден

  • Продуктите от серията Сафорел съдържат екстракт от репей, висококачествени компоненти и повърхностно активни съставки (почистващи молекули), които омекотяват и успокояват, като част от ежедневния режим на грижа за кожата.
  • Почистващите Сафорел продукти не съдържат сапун или парабени, което ги прави максимална възприемчиви.
  • Продуктите Сафорел  са подложени на строги клинични изпитвания. Клиничните тестове показват, че тези продукти се понасят добре.

25 годишен опит

Марката Сафорел е собственост на Лаборатории IPRAD, Френска компания, специализирана в женското здраве и гинекология в продължение на 25 години. Лаборатории IPRAD са допринесли със своя опит в разработването и пройзводството на марката.