За теб

Интимна хигиена: какво трябва да знаете

Тъканите в интимните зони са изключително чувствителни. Прекомерното или недостатъчно измиване, или използването на неподходящи продукти може да наруши равновесието на защитната флора на вулвата и интимните зони, а това може да доведе до дразнене и инфекции.

> чета
Hygiene intime menopause

Раздразване на интимните зони

Интимните зони може да се раздразнят по много причини. Раздразнението може да обхваща вулвата или вагината, както и да включва сърбеж, парене или необичайно отделяне на секрет.

> чета
Grossesse

Бременност и интимна хигиена

По време на бременност лигавиците в областта на гениталиите често са по-чувствителни от обичайното. За това трябва да сте изключително внимателни при избора на хигиенен продукт. Неподходящи продукти могат да причинят дискомфорт и да увеличат риска от генитални инфекции.

> чета
flore-vaginale

Вагинална флора

Подобно на други органи на тялото,вагината има своя собствена флора съставена от различни видове бактерии. Основният вид бактерии във вагината са лактобацилите, които имат ключова защитна роля.

> чета
Sécheresse intime

Здравни съвети

Интимните зони са изключително чувствителни. Когато избирате интимни хигиенни продукти,се уверете че:

> чета
secheresse-intime

Менопауза и интимна хигиена

Менопаузата често води до сухота в областта на вулвата и вагината. Използването на подходящ хигиенен продукт може да намали този дискомфорт.

> чета
Sans-titre-1-copie

Кое ниво на pH е най-добро?

Може би се питате, кое е най-доброто ниво на pH за интимен хигиенен продукт. Да използвате ли продукт с алкално, неутрално или кисело pH? Често ни задават този въпрос. Тук нашите специалисти отговарят на вашите въпроси.

> чета
Fotolia_4324511_M

Интимна хигиена след спорт

По време на спорт продължителния контакт с потта може да предизвика или да усложни раздразнения или сърбеж на лигавиците, особено при жени, които често изпитват леки гинекологични проблеми.

> чета
myleugyne_ss_degrad_HD

Сухота в интимните зони

Сухотата може да доведе до инфекции на вулвата и вагината и да влияе по време на полов акт. Подходящите интимни хигиенни продукти могат да помогнат за намаляване на този проблем.

> чета